1. نام شیمیایی :اسید کلریدریک( صنعتی و آزمایشگاهی ) 2. نام های مترادف : هیدروژن کلراید، اسید کلروهیدریک، تیرک 3. فرمول شیمیایی : HCL.
4. خلوص: 37%. 5. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی :
حالت فیزیکی: مایع
شکل فیزیکی: مایع فرار
رنگ : بی رنگ یا زرد کمرنگ
بو : دارای بوی تند
حلالیت در آب : قابل حل است.
Molecular formula HCl in water (H2O
Molar mass 36.46 g/mol (HCl
Appearance Clear colorless to light-yellow liquid
Density 1.18 g/cm3 (variable, value for assay 36-38% w/w)
Melting point 27.32 C (247 K) 38% solution.
Boiling point 110 C (383 K), 20.2% solution 48 C (321 K), 38% solution
Solubility in water Miscible
مشخصات : اسید کلریدریکبه دلیل اینکه جز مواد شیمیایی پایه است کاربرد بسیار وسیعی دارد. گاز اسید کلریدریک بی رنگ با بوی تند و با طمع اسیدی است و از هوا سنگین تر است. این ماده به آسانی تبدیل به مایع می شود و در حالت مرطوب یا محلول ، ماده آبی رنگ را به رنگ قرمز در می آورد. این ماده با فلزات و هیدروکسید آنها ترکیب می شود.
تاریخچه :
تیزآب سلطانی یک ترکیب شامل اسید کلریدریک و اسید نیتریک می باشد که از انحلال نشادر در اسید نیتریک ساخته می شود. ساخت این ماده به کیمیاگر اروپایی با نام پسدوگبر نسبت داده شده است. هرچند که مراجع متعددی تولید این ماده که در آن اسید کلریدریک موجود می باشد را به نسخ خطی شرق زمین در اواخر قرن 13 نسبت می دهند.
اسید کلریدریک به صورت خالص و مجزا نیز در قرن 16 توسط لیباویوس از طریق دادن حرارت به نمک در ظرف های گلی خاک رس که مخصوص ذوب فلزات می باشد تولید شده است.
گروهی معتقدند اسید کلریدریک خالص ابتدا توسط دو آلمانی با نام های Valentin و monk در قرن 15 کشف شده است. هرچند این نظریه را برخی از مدعیان با استناد بر اینکه تا پایان قرن 16 هیچ اسید کلریدریک خالصی در آن منطقه مشاهده نشده است رد کرده اند.
در قرن هفدهم یک شیمیدان آلمانی با نام گلاوبر به منظور تولید سولفات سدیم از طریق فرآیند مانهایم اسید سولفوریک و نمک کلرید سدیم را با یکدیگر ترکیب کرد. پس از آن در سال 1772 میلادی پرستیلی از شیمیدانان انگلیسی موفق به تولید هیدروژن کلراید خالص شد و در سال 1818 داوی شیمیدان انگلیسی ثابت کرد که ترکیب شیمیایی شامل هیدروژن و کلراید می باشد.
در دوره انقلاب صنعتی اروپا تقاضای مواد قلیایی افزایش پیدا کرد. یک پروسه صنعتی جدید بوسیله نیکولاس لبلانک توانست کربنات سدیم را در مقیاس بزرگ و با هزینه پایین تولید کند.
5. کاربرد :
هیدروکلریک اسید در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. این صنایع شامل : ساخت انواع مواد شیمیایی - پروسه های غذایی - شستشو و اسید شویی فلزات - خنثی سازی ترکیبات آلکالین یا ضایعات فلزات - احیا اوره. 1.قطعه شویی فولاد - تولید ترکیبات غیر عالی - پرداخت چرم - تمیزکننده های خانگی - صنعت ساختمان - پاک کننده و از بین برنده جرم سرامیک - اسیدی کردن چاه های نفتی - برداشتن رسوب بویلرها - تمیزکاری فلزات - کنترل PH و خنثی سازی - تهیه اتیلن دی کلراید .
جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش کلیه مواد شیمیایی پودری، اسیدی، حلال ها، مواد آبکاری و پرداختکاری، شوینده ها و رسوب زداها، تجهیزات ایمنی و مواد شیمیایی و آزمایشگاهی با دفتر فروش تماس بگیرید.
نظرات کاربران در مورد محصول قیمت خرید و فروش اسید کلریدریک
ارسال درخواست برای فروشنده قیمت خرید و فروش اسید کلریدریک