این محصول در دو گرید صنعتی و آزمایشگاهی عرضه می شود. نام محصول : اسید سولفوریک. نام های دیگر : سولفات هیدروژن ، جوهر گوگرد ، سولفوریک اسید. فرمول شیمیایی : H2SO4. مشخصات : مایعی شفاف ، روغنی ، بدون بو و بدون رنگ یا قهوه ای تیره که بستگی به درجه خلوص آن دارد .
به مقدار زیادی در آب محلول بوده و بشدت با آب واکنش می دهد.
کاربرد اسید سولفوریک:
کاربرد این محصول در صنایع عبارتند از:
1. صنایع مهمات سازی
2. صنایع آبکاری
3. استخراج فلزات
4. سنتزهای شیمیایی
5. پالایشگاه های نفت
6. صنایع باطری سازی
7. صنایع شوینده
8. صنایع کشش کاری
9. صنایع تولید مواد شیمیایی
10. صنایع تصفیه روغن
11. صنایع تصفیه فاضلاب های صنعتی
12. صنایع نساجی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
• تاریخچه:
زکریای رازی کاشف سولفوریک اسید است که در قرن نهم آن را کشف کرد. این اسید را از طریق تقطیر خشک کانیهایی که شامل سولفات آهن که زاج سبز نامیده میشود و سولفات مس که کات کبود نامیده میشد بدست آورد. حرارت هر یک از این ترکیبات باعث تجزیه آنها و ایجاد اکسید آهن یا اکسید مس ، میگردد.
این روش با ترجمه متون علمی و کتابهای دانشمندان مسلمان ایرانی توسط شیمیدانهای اروپایی در قرون وسطی مانند آلبرت ماگنوس در اروپا شناخته شد و به این دلیل اسید سولفوریک را شیمیدانهای قرون وسطی به نام جوهر گوگرد شناختند.
در قرن هفدهم ، جان گلوبر ، این اسید را از سوزاندن سولفورو نیترات پتاسیم در مجاورت بخار آب تهیه کرد. در سال ۱۷۴۶ وی این ماده را با غلظت ۴۰-۳۵% در ظروف سربی تولید میکرد. جوزف گیلوساک با اصلاح روش روبک ، اسید سولفوریکی با غلظت ۷۸% بدست آورد.
با این همه صنایع رنگرزی و سایر صنایع شیمیایی خواهان اسید سولفوریک با غلظت بالاتر بودند. در اواسط قرن ۱۸ این امر با روش تقطیر خشک کانیها ، شبیه همان روش اولیه رازی ممکن شد. در این روش سولفید آهن در اثر حرارت در هوا تولید سولفات آهن میکند و فراورده حاصل با حرارت اضافی اکسید شده و تولید سولفات آهن میکند که آن هم در اثر حرارت در ۴۸۰ درجه سانتیگراد تجزیه شده و اکسید آهن ایجاد میکند. عبور دادن به آرامی از میان آب ، اسید سولفوریک با غلظت بالا ایجاد میکند.
• خطرات:
واکنش اسید سولفوریک با آب بسیار گرمازا میباشد. اضافه کردن آب به اسید سولفوریک غلیظ خطرناک است. زیرا در اثر حرارت حاصل از واکنش اسید و آب ، آب داغ ممکن است به اطراف پراکنده شود.
بنابراین آن را با آرامی به آب اضافه میکنند. این مساله بدلیل پایین بودن دانسیته آب نسبت به این اسید میباشد که آب میل دارد روی اسید قرار گیرد. میل ترکیبی اسید سولفوریک با آب بقدری بالاست که میتواند مولکولهای هیدروژن و اکسیژن را از بقیه ترکیبات بصورت آب جدا کند. به عنوان مثال مخلوط کردن گلوکز و اسید سولفوریک ، عنصر کربن و آب ایجاد میکند.
• توصیه های ایمنی:
اسید سولفوریک ، اسید بسیار قوی و خورنده میباشد. نوشیدن آن باعث آسیبهای شدید دائمی در دهان و سایر بافتهای مورد تماس میشود. تنفس آن بسیار خطرناک بوده و باعث آسیبهای جدی میشود. در صورت تماس با پوست و چشم باعث سوزش و ایجاد زخم میشود. در صورت تماس پوست و چشم با آن ، باید با آب فراوان شستشو داده و سپس از محلول بیکربنات سدیم یک درصد برای شستشو موضع مورد تماس استفاده گردد.
• انبارداری:
ظرف حاوی اسید باید در محل خشک، خنک و دور از آفتاب نگهداری شود.
درب ظرف اسید پس از هر بار استفاده باید محکم بسته شود.
ظرف حاوی اسید باید از عوامل اکسایش، قلیاها، فلزات، منابع گرمایی و منابع غذایی دور نگه داشته شود.
واکنش اضافه کردن آب به اسید گرمازا است که می تواند منجر به آتش سوزی شود. بنابراین باید همیشه اسید را به آب اضافه کرد.
محل نگهداری اسید باید مجهز به تجهیزات ضد حریق باشد.
• بسته بندی:
اسید سولفوریک صنعتی در گالن های ۲۰ لیتری ، بشکه های ۲۲۰ لیتری ، تانکرهای ۱۰۰۰ لیتری و اسید سولفوریک آزمایشگاهی در گالن های ۲٫۵ لیتری در سرتاسر کشور توزیع می گردد.
جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش ، صادرات و واردات کلیه مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.
نظرات کاربران در مورد محصول قیمت خرید فروش اسید سولفوریک
ارسال درخواست برای فروشنده قیمت خرید فروش اسید سولفوریک