نام محصول : اسید لاکتیک. نام های دیگر : لاکتیک اسید ، Milk acid ، اسید شیر. فرمول شیمیایی : C3H6O3.
فرمول مولکولی :C3H6O3
جرم مولی :۹۰٫۰۸ g mol−1
دمای ذوب :L: 53 °C
دمای جوش:122 °C @ 12 mmHg
اسید لاکتیک چیست؟
اسیدلاکتیک یک ترکیب بیرنگ است که تقریباً توسط تمامی بافتهای بدن تولید میگردد و برای فعالیتهای بدنی ضروری میباشد. زمانیکه اسیدلاکتیک تولید شد از طریق جریان خون در تمام بدن بهطور دائم گردش مینماید. البته در مقدار بسیار ناچیز. اسید لاکتیک را هم میتوان همانند کراتین بهصورت مصنوعی برای مصرف در (PLA) تولید نمود. با این اوصاف ممکن کردن اسیدلاکتیک مسئلهای است که برای هر کسی جای حدس و گمان دارد.
اسید لاکتیک بهطور معمول از تخمیر گلوکز که یک کربوهیدرات است و از طریق پروسه گلیکولسیز حاصل میگردد که یک پروسه شیمیائی است که در آن گلوکز با شکسته شدن به اسید Pyruvic مبدل شده و دیاکسیدکربن، آب و انرژی (ATP) آزاد میگردد. اگر میزان اسید Pyruvic مازاد باشد آن وقت است که اسیدلاکتیک تشکیل میگردد.
مشخصات :
مایع بی رنگ یا زرد رنگ است. این اسید حاصل عمل تخمیر لاکتوز است که در ریشه های ترش شده و فرآورده های تخمیری شیری مثل ماست ، پنیر و ... به وفور وجود دارد . در واقع پروتئین شیر در اثر تولید این اسید کوآلوگه می گردد. اسید لاکتیک در اثر فعالیت شدید بدنی نیز در ماهیچه ها تولید می گردد. لاکتات کلسیم که در واقع نمک محلول در آب اسید لاکتیک است به عنوان منبع کلسیمی مناسبی در رژیم غذایی استفاده می گردد. معمولاً در شیر ترشیده و سایر محصولات لنبی ترش شده یا بریده شده دیده می شود.
در سرکه نیز وجود دارد و حاصل تخمیر قند است.
اسید لاکتیک معمولاً در خون انسان و سایر جانوران وجود دارد به طور معمول وقتی ماهیچه های ما به انرژی نیاز دارند این انرژی در اثر شکسته شدن کربو هیدرات به وسیله اکسیژن تولید می شود.
کاربرد اسید لاکتیک :
در روش تجاری اسید لاکتیک را از تخمیر به دست می آورند و در دباغی و پارچه بافی و همچنین به عنوان تنظیم کننده PH و یا ماده نگهدارنده و به عنوان طمع دهنده نیز کاربرد دارد و در صنایع تافی و بن بن مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین اسید لاکتیک برای استفاده در صنعت غذا و دارو ، رنگرزی پارچه ، ساخت پلاستیک ها ، حلال ها ، جوهر و لاک ها تولید می گردد.
اسید لاکتیک از نظر شیمیایی : از نظر شیمیایی اسید لاکتیک به شکل دو ایزومر راست گرد و چپ گرد که فقط نوع چپ گرد آن در متابولیسم حیوانات شرکت دارد. اسید لاکتیک تجاری معمولا راسمیک از دو ایزومر فوق است که فعالیت نوری دارد.
عملکرد اسید لاکتیک :
عموما تولید اسید لاکتیک با عارضه احساس در کوفتگی بعد از فعالیت شدید در ماهیچه ها مرتبط می باشد. امروزه توجهات زیادی به کاهش تولید اسید لاکتیک به این نحو معطوف گردیده است که متعاقب آن بتوان به مدت طولانی تری بدون ایجاد چنین عارضه ای فعالیت و ورزش شدید نمود. برای درک چگونگی کاهش تشکیل اسید لاکتیک در ماهیچه ها ابتدا بهتر است که چگونگی شکل گیری اسید لاکتیک در ماهیچه ها را بررسی نماییم. در طی اکثر ورزش ها سرعت تنفس افزایش می یابد که در واقع آن نیز به نوبه خود افزایش انتقال اکسیژن به بدن را در پی دارد. در طی ورزش های آئروبیک این اکسیژن افزایش یافته برای تامین انرژی مورد نیاز کافی می باشد. در طی فعالیت های شدید اکسیژن کافی برای مصرف سیستم آئروبیک جهت تولید انرژی وجود ندارد. در این شرایط بدن برای تولید انرژی متابولیسم غیر هوازی را انجام می دهد. این سیستم برای تامین انرژی برای ماهیچه ها در دقایقی از فعالیت شدید بدنی بدون اکسیژن عمل می نماید و نتیجه این خواهد بود که به زودی در ماهیچه ها سوزشی احساس می گردد که شخص مجبور می شود از شدن فعالیتش کاسته و سیستم عملکرد تامین انرژی به سیستم هوازی بر می گردد.
جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش کلیه مواد شیمیایی پودری، اسیدی، حلال ها، مواد آبکاری و پرداختکاری، شوینده ها و رسوب زداها، تجهیزات ایمنی و مواد شیمیایی آزمایشگاهی با دفتر فروش تماس بگیرید.
نظرات کاربران در مورد محصول اسید لاکتیک | قیمت فروش اسید لاکتیک