نام محصول : سود پرک. نام های دیگر :هیدروکسید سدیم ، سود سوز آور ، کاستیک سودا ، سود کاستیک ، هیدرات سدیم . فرمول شیمیایی :NaOH خصوصیات ظاهری :
سودپرک به صورت پولکی و پرک ، رنگ آن سفید و بسیار جاذب رطوبت می باشد. کاربرد :
کنترل PH، خنثیسازی اسید، گاززدایی، ساخت خمیرسلولز و کاغذ، در صنایع گاز و نفت (برای زدایش آلایندههای اسیدی در فرایند گاز و نفت)، ساخت صابون و پاک کنندهها، صنایع ابریشم مصنوعی و سلوفان، تصفیه آب، فرایند مواد غذایی، زدایش گاز از دودکش، معدنکاری، ساخت شیشه، فرایند نساجی، ضدعفونی سبزیجات، احیاء لاستیک، حکاکی و فلزکاری، فرآیند آلومینیومسازی، آمادهسازی چسب، زدایش رنگ، به عنوان ماده ضدعفونی کننده. خطرات بهداشتی :
اثرات کوتاه مدت :
1. اثر خورندگی شدیدی بر روی چشم، پوست، مجرای تنفسی و گوارشی دارد.
2. استنشاق آن ممکن است باعث ادم ریوی گردد.
اثرات تماس بلند مدت :
1. باعث خشکی، ترک زدن و التهاب پوست (درماتیت) میگردد.
2. باعث سرطان مری میگردد (در اثر تماس گوارشی) کمکهای اولیه :
استنشاق: در وحله اول از ایمن بودن خود مطمئن شده و از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده نمایید و سپس فرد را از محل آلوده خارج کرده و به هوای تمیز منتقل نمایید. چنانچه عمل تنفس به سختی انجام میگیرد بلافاصله به وی اکسیژن مصنوعی دهید و اورژانس را مطلع نمایید.
تماس پوستی: از تماس مستقیم پوست با سود خودداری نموده و در صورت نیاز از لباس مخصوص مواد شیمیایی استفاده شود. لباسها و کفشهای آلوده را از تن فرد مصدوم بیرون آورده و ناحیه متاثر را حداقل به مدت 60 دقیقه به آرامی با آب ولرم بشویید. بلافاصله فرد را به مرکز اورژانس منتقل نمایید.
تماس چشمی: چشم را باز نگه داشته و به مدت 20 دقیقه با جریان فراوان آب ولرم بشویید و بلافاصله اورژانس را مطلع نمایید.
تماس گوارشی: هرگز به فردی که هوشیاری خود را از دست داده چیزی ندهید. در صورتی که هوشیار است، دهانش را بطور کامل با آب شستشو دهید و حدود 240 تا 300 میلی لیتر آب به او بدهید. بلافاصله فرد مصدوم را به اورژانس منتقل نمایید. خطر حریق و انفجار :
نقطه اشتعال: غیر قابل احتراق است.
حدود انفجار: کاربرد ندارد.
درجه حرارت خودسوزی: کاربرد ندارد.
حساسیت به ضربات مکانیکی: حساس نمیباشد.
حساسیت به الکتریسته ساکن: کاربرد ندارد.
محصولات ناشی از تجزیه حرارتی و احتراق: فیومهای اکسید سدیم
خطرات حریق: هیدروکسید سدیم خودش نمیسوزد ولی با آب و تعدادی از مواد واکنش میدهد و میتواند حرارت کافی برای اشتعال مواد قابل احتراق را تولید نماید. هیدروکسید سدیم همچنین میتواند با فلزاتی از قبیل آلومینیوم، قلع و روی واکنش دهد و تولید گاز هیدروژن قابل اشتعال نماید.
وسیله اطفای حریق: از مواد اطفاءکننده مناسب برای اطفای حریق استفاده نمایید و از کاربرد آب بصورت مستقیم بر روی هیدروکسید سدیم خودداری کنید، زیرا میتواند تولید حرارت نماید.
عملیات خاص اطفای حریق:
1. ساکنین را از محل تخلیه نمایید و از فاصله ایمن یا از محل محافظت شده، نسبت به اطفای حریق اقدام کنید.
2. پشت به باد بطرف حریق حرکت نمایید.
3. در صورتیکه خطرناک نیست، موادی را که هنوز دچار حریق نشدهاند جداسازی نموده و به محل ایمن انتقال دهید.
4. آب را بصورت اسپری برای خنک نگهداشتن ظروف یا جذب حرارت بکار ببرید.
5. نباید بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی وارد منطقه حریق شد. در دماهای بالا ممکن است گازهایی تشکیل گردد که خورنده باشد. درجه بندی خطرات بر اساس طبقه بندی:
خطرات بهداشتی: درجه 3
قابلیت اشتعال: درجه 0
واکنش پذیری : درجه 1 واکنش پذیری :
پایداری: در حالت معمولی پایدار است. هیدروکسید سدیم سریعا دیاکسیدکربن را از هوا جذب میکند و در اثر این واکنش، کربنات سدیم تشکیل میگردد.
شرایط اجتناب: تماس با آب
ناسازگاری با سایر مواد شیمیایی (چیدمان در کنار یکدیگر):
1. هیدروکسید سدیم واکنش شدید و قابل انفجاری با تعدادی از مواد شیمیایی آلی و غیرآلی (اسیدهای قوی، ترکیبات نیتروآروماتیک، نیتروپارافین و ترکیبات آلی هالوژن دار)، گلیگول و پراکسیدهای آلی دارد.
2. با آب به شدت واکنش میدهد و حرارت زیادی تولید میکند.
3. استالدئید، آکرولئین یا آکریلونیتریل را بشدت پلیمریزه مینماید.
4. در واکنش با فلزاتی از قبیل آلومینیوم، قلع و روی، گاز هیدروژن تشکیل میگردد که قابل اشتعال و انفجار است.
5. در تماس با محلول شکر از قبیل فروکتوز، لاکتوز و مالتوز، مونواکسیدکربن تولید میکند.
6. واکنش شدیدی با نمکهای آمونیوم دارد.
اثر خورندگی بر روی فلزات: برای فلزاتی از قبیل آلومینیوم، روی، مس، برنج، برنز، فولاد (در دمای بالای 40 درجه) خاصیت خورندگی دارد. اقدامات لازم در زمان بروز نشتی یا ریخت و پاش :
1. در هنگام تمیزکاری از ورود افراد به منطقه خطر جلوگیری کنید و منطقه خطر را بخوبی تهویه نمایید.
2. افراد آموزش دیده نسبت به رفع نشتی یا ریخت و پاش اقدام نمایند. از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده شود.
3. مواد شیمیایی را که با هیدروکسید سدیم واکنش میدهند، از منطقه خطر دور سازید.
4. از ورود آن به فاضلاب، یا مجرای آب جلوگیری شود.
5. جلوی محلول سرریز شده یا ریخته شده را توسط مواد بیاثر مانند خاک یا شن سد نموده و با احتیاط آن را با آب رقیق نمایید یا با اسیدهایی از قبیل اسید استیک یا اسید هیدروکلریک خنثی کنید. احتیاط های لازم در زمان انبارداری :
1. در جای خنک، خشک، دارای تهویه مناسب و دور از مواد ناسازگار از قبیل اسیدهای قوی، نیتروآروماتیک، نیتروپارافین و ترکیبات آلی هالوژنه نگهداری شود.
2. مواد به مقدار مورد نیاز در محیط کار نگهداری شود و محل انبار مجزا از محیط کار باشد.
3. از ورود افراد متفرقه به انبار خودداری شود و علایم هشداردهنده خطر در معرض دید افراد نصب گردد.
4. از تماس مستقیم هیدروکسید سدیم با آب خودداری شود.
5. در ظروف مناسب، دارای برچسب، دربدار و سالم نگهداری شود. لازم است این ظروف همواره از نظر آسیب و نشتی مورد بازدید قرار گیرند.
6. انبار باید مجهز به وسایل اطفای حریق از نوع مناسب و وسایل رفع نشتی باشد.
7. در ساخت انبار از مصالح مقاوم در برابر خورندگی استفاده شود.
8. ظروف مواد از جنس آلیاژهای نیکل باشد.
9. مخازن ذخیرهسازی مواد بالاتر از سطح زمین قرار گیرند.
10. ورودی دربها دارای شیب مناسب باشد. حد تماس مجاز و روش های کنترلی:
حد تماس مجاز:
روشهای کنترل مهندسی: استفاده از تهویه ترقیقی یا موضعی، محصور نمودن افراد یا فرآیند و در نهایت اصلاح فرآیند (جایگزین نمودن یک ماده کمخطر بجای ماده خطرناک)
استفاده از وسایل حفاظت فردی:
1. براساس توصیه NIOSH تا غلظت 10 میلیگرم بر مترمکعب، از رسپیراتور با ماسک تمام صورت و دارای فیلتر جذب کننده ذرات با کارایی بالا، یا رسپیراتور تصفیه کننده هوا دارای فیلتر جذب کننده گردوغبار و میست، یا کپسول اکسیژن قابل حمل با ماسک تمام صورت یا رسپیراتور تامین کننده هوا با ماسک تمام صورت استفاده گردد.
2. برای مواقع اضطراری یا ورود به محلهایی که غلظت هیدرات سدیم در آن مشخص نیست از کپسول اکسیژن قابل حمل با ماسک تمام صورت از نوع فشار مثبت استفاده شود.
3. برای مواقع فرار، از رسپیراتور با ماسک تمام صورت با فیلتر جذب کننده ذرات با کارایی بالا یا کپسول اکسیژن قابل حمل مخصوص فرار استفاده شود.
4. برای محافظت از چشم از عینک ایمنی یا محافظ صورت استفاده شود.
5. برای محافظت از پوست از دستکش، لباس کار و چکمه از جنس زیر استفاده شود:
برای محلول 70% – 30% از جنس لاستیک بوتیلی، لاستیک طبیعی، نئوپرن، لاستیک نیتریل، پلیاتیلن، پلیوینیل کلراید و محلول بیش از 70% از نئوپرن، پلیوینیل کلراید (برای کار 8 ساعته) استفاده شود. بسته بندی : در کیسه های 25 کیلوگرمی موجود می باشد.
جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش - صادرات و واردات کلیه مواد شیمیایی پودری، اسیدی، حلال ها، مواد آبکاری و پرداختکاری، شوینده ها و رسوب زداها، تجهیزات ایمنی و مواد شیمیایی و آزمایشگاهی با دفتر فروش تماس بگیرید.
نظرات کاربران در مورد محصول قیمت خرید و فروش سود پرک
ارسال درخواست برای فروشنده قیمت خرید و فروش سود پرک