مهمترین و اصلی ترین کاربرد میلگرد زیگزاگ یا خرپا، ساخت تیرچه بتنی می باشد.
تیرچه بتنی مقاومت کششی بتن را بالا می برد و از ترک خوردن آن به مرور زمان جلوگیری می نماید.
همچنین تحمل بار مرده سقف را بر عهده دارد. از دیگر کاربردهای مهم خرپا، میتوان ساخت پل و زیرگذر را نام برد.
ویژگی های میلگرد زیگزاگ:
از آنجایی که میلگرد زیگزاگ عموما از میلگرد آجدار تولید می شود می توان مشخصات ظاهر میلگرد آجدار را به عنوان مشخصات ظاهری میلگرد زیگزاگ در نظر گرفت. ولی باید گفت که قطر میلگرد آجدار مورد استفاده در میلگرد زیگزاگ در دامنه ی بین 6 تا 16 میلی متر می باشد. همچنین میلگرد های ساده مورد استفاده در میلگرد زیگزاگ معمولا قطر 4 میلی متر دارند.
فاصله ی دو نقطه متوالی جوش داده شده در میلگرد زیگزاگ را یک گام می نامند. ابعاد گام هرچقدر که محاسبه گردد با رواداری 15 میلیمتر در نظر گرفته می شود. حداکثر گام 200 میلیمتر و حداقل زاویه میلگرد ساده به کار رفته در میلگرد زیگزاگ با افق 45 درجه می باشد.
عرض قسمت زیرین تیرچه معمولا از 10 سانتیمتر کمتر نمی شود. به صورت اصولی ارتفاع آن را 2.5 برابر عرض تیرچه در نظر می گیرند. در سادهترین حالت هنگامی که عرض قسمت زیرین میلگرد زیگزاگ 10 سانتیمتر است ارتفاع آن 25 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.
نحوه تولید میلگرد زیگزاگ:
تولید میلگرد زیگزاگ به دو روش دستی و مکانیزه می تواند انجام گردد:
روش مکانیزه:
امروزه جهت تولید میلگرد زیگزاک از خط های تولید نیز بهره می گیرند. استفاده از خطوط مکانیزه کیفیت بسیار بالاتری برای میلگرد زیگزاگ تامین می نماید. مزیت های تولید میگلرد زیگزاگ به صورت مکانیزه به شرح زیر است:
خم کاری مفتول های میلگردی کاملا یک دست و یکنواخت انجام می شود.
عرض میلگرد زیگزاگ در یک راستا بدون کمترین تغییرات تولید میگردد.
استفاده از مفتول با قطر بالاتر نیز به آسانی امکان پذیر خواهد بود.
ارتفاع میلگرد زیگزاگ کمترین رواداری را خواهد داشت.
روش دستی:
در این روش میلگرد زیگزاگ به کمک نیروی دست تولید می شود. اینکار در کارگاه های ساخت تیرچه به وفور انجام می شود. در پروژه های ساختمان سازی رایج ابعاد و اندازه های میلگردها، گام ها و طریقه ی جوشکاری به صورت نوعی تقریبا یکسان بوده و همگی با مشخصات ثابتی انجام می گردد.
برای تولید میلگرد زیگزاگ به سه میلگرد آجدار و یک میلگرد ساده نیاز است. میلگردهای اجدار ابتدا کنار یکدیگر قرار داده شده و در ابعاد مورد نظر برش داده می شود. بعد میلگرد های آج دار را علامت گذاری کرده، میگرد ساده را خم کاری نموده و برای جوش دادن به میلگرد های آجدار آمادهسازی می کنند. نقاطی که باید جوشکاری شود حتما باید زنگ زدایی گردد. جهت انجام این کار هم بر روی میلگرد آجدار و هم بر روی میلگرد ساده باید عملیات برس کاری صورت گیرد. بلافاصله نقطه مورد نظر بر روی میلگرد آجدا قرار گرفته و جوشکاری می گردد. اگر برسکاری انجام شود و مدت زیادی از آن گذشته باشد میلگرد ها مجددا یک لاله اکسیدی بر روی خود تشکیل می دهند لذا بهتر است بلافاصله پس از برسکاری عملیات جوشکاری انجام گردد. علاوه بر عملیات جوشکاری از روش قلاب کردن هم برای اتصال میلگردها به یکدیگر استفاده می شود.
نظرات کاربران در مورد محصول بورس فروش میلگرد زیگزاگ
ارسال درخواست برای فروشنده بورس فروش میلگرد زیگزاگ