اتصالات فشار قوی:
به جرات میتوان گفت اتصالات صنعتی به جز ابزار آلات اصلی در حوزه صنعت به شمار میروند. اتصالات دارای انواع مختلفی از جمله اتصالات فشار قوی، اتصالات یو پی وی سی و … می باشند که هرکدام با توجه به ویژگیها و مزایای منحصر به فرد خود کاربردهای متفاوتی دارد. اما به طور کلی از اتصالات جهت تبدیل و تغییر اندازه لولهها، اتصال لولهها به یک دیگر، اتصال لولهها به سایر قطعات، تغییر جهت انشعاب لوله ها و … مورد استفاده قرار می گیرند.
انتخاب نوع اتصال مناسب به عواملی نظیر میزان فشار، میزان دما، نوع ماده (مایع، گاز) و ویژگیهای آن بستگی دارد. برای مثال یکی از اتصالات کاربردی و مستحکم در سیستم لوله کشی و آبرسانی اتصالات پلی اتیلن میباشند. زیرا این اتصالات علاوه بر مقاومت بالا در مقابل فشار، دارای خاصیت ضد خوردگی نیز می باشند و حتی اگر در معرض مواد شیمیایی قرار بگیرند به آنها آسیبی وارد نمیشود.
یکی از پرکاربردترین اتصالات صنعتی، اتصالات فشار قوی است. با وجود اینکه این اتصالات کوچک به نظر میرسند ولی از آلیاژهای مخصوص و فولاد تولید میشوند. این دسته اتصالات را میتوان به هسته اصلی صنعت جابجایی سیالات به خصوص پتروشیمی، نفت و گاز تشبیه نمود چون که انتقال سیالات دارای فشار بسیار زیادی است که با استفاده از این محصول می توان مقدار بالای فشار را متعادل نمود. این اتصالات انواع مختلفی دارند که با توجه به مقدار فشار سیالات و سایز وسایل دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.
اتصالات نیز مانند لولهها، با قرار گرفتن در شرایطی مانند تغییر فشار ، دما و … ممکن است دچار تغییر شکل شوند. از همین رو اتصالات مختلفی برای مصارف متنوع تولید شده است که هر کدام به منظور خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. زمانی که میخواهید اتصالات مناسب برای لولهکشیهای مختلف تهیه کنید باید به نوع سیال دقت ویژهای داشته باشید.
اگر ماده سیال برای انتقال از طریق لوله و اتصالات شیمیایی و خورنده نباشد، میتوانید از لوله و اتصالاتی استفاده کنید که مقاومت کمتر، قیمت پایین تر و آسیب پذیری بیشتری دارند.
اما همانطور که گفته شد اتصالات فشار قوی نوعی اتصال صنعتی محسوب میشوند. اتصالات فشار قوی استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارند. این اتصالات در صنایع و لولهکشیهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرند. لازم به ذکر است که طول عمر این اتصالات بسیار زیاد است و دارای ابعاد کوچک تر و باریک تر هستند. اتصالات فشار قوی مقاومت بسیار بالایی در مقابل دما و فشار بالا دارند.
مشخصات اتصالات فشار قوی فولادی :
این اتصالات از سایزهای 3/8 و در بعضی از محصولات تا سایز “4 اینج طراحی و تولید می شود و جهت اتصال به لوله های بدون درز با رده های 80 ، رده 160 و رده XXS با فشار های 2000 ، 3000 ، 6000 و 9000 بکار برده می شود.
اتصالات فشار قوی فولادی دارای دو دسته از نظر نوع اتصال می باشند ، اتصالات فشار قوی رزوه ای و اتصالات فشار قوی ساکت ولد ، اتصالات رزوه ای به صورت پیچی متصل می شوند و اتصال آن ها بسیار ساده می باشد.
اتصالات فشار قوی ساکت ولد دارای لبه صاف می باشد و برای اتصال آن ها از جوشکاری مخصوص استفاده می شود و اتصال آن ها نسبت به رزوه ای مشکل تر و تخصصی تر می باشد و به هدف تحمل فشار بالا و آب بندی نیاز به دقت بالایی برای جوشکاری دارد.
این اتصالات در صنایع زیادی کاربرد دارد و در صنایع نفت و گاز بیشتر از نوع اتصالات ساکت ولد استفاده می شود. این اتصالات در صنایعی نظیر کارخانجات صنعتی ، صنایع بادی فشار بالا ، صنایع هیدرولیکی و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و دیکر صنایع به کار می روند.
انواع اتصال فشار قوی از نظر جنس مواد اولیه :
- اتصال فشار قوی فولادی دندهای
- اتصال فشار قوی فولادی ساکت
- اتصال فشار قوی فولادی گالوانیزه
بیشترین کاربرد این اتصالات صنعتی در صنایع آب، گاز، بخار، هوا فشار بالا و صنایع مختلف دیگر می باشد.
اتصال فشار قوی فولادی ساکت
اتصالات فشار قوی فولادی به دو دسته دندهای و ساکت تقسیم می شوند.
و در صنایع مختلفی همچون آب و گاز، بخار، هوا و صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
اتصالات فولادی فشار قوی در کلاس های ۲۰۰۰-۳۰۰۰-۵۰۰۰-۶۰۰۰-۹۰۰۰ تولید می گردد.