رگولاتور دستگاهی است که باعث کاهش فشار میشود و فشار را به میزان دلخواه ، ثابت نگه میدارد. این دستگاه، هنگام گازرسانی به تأسیسات عمل کرده و سبب رسیدن گاز به قسمتهای مختلف با فشار مناسب میگردد. این دستگاه یکی از مهمترین اجزای سیستم گازرسانی محسوب میشود و میتوان آن را بهمنزله قلب تأسیسات گازرسانی دانست. در راستای ثابت نگه داستن فشار جریان ثابت گاز، در صورتی که مقدار جریان کاهش یابد، رگلاتور گاز نیز وظیفه کاهش نرخ جریان و در صورت افزایش نرخ جریان، رگلاتور گاز نیز نرخ جریان را افزایش می دهد.
در اکثر مواقع تولیدکنندگان کنتورهای گازی، تولید کننده رگلاتور نیز می باشند. شاید شما هم با این مشکل مواجه شده باشی که گاز خانه شما به طور ناگهانی توسط رگلاتور گاز قطع شده باشد. بیایید تا با هم نگاهی به علت آن و چگونگی وصل مجدد آن بیاندازیم: علت قطع شدن گاز در زمستان از رگلاتور گاز می باشد و معمولاً به خاطر مصرف بیش از اندازه گاز و پیک مصرف در این فصل می باشد. همچنین به علت افت فشار در فصل های سرد، رگلاتور گاز خانگی که از نوع دیافراگمی می باشند، قطع می شوند.
در اصل رگلاتورهای گاز به سیستم ایمنی مجهز می باشند که در صورت نشتی زیاد و به سبب آن افت فشار، گاز را قطع کرده یا به اصطلاح shut off اتفاق می افتد. توجه نمایید که در فصل های سرد و در زمان اوج مصرف گاز و یخ زدگی لوله ها، تراکم گاز در لوله ها پایین آمده که این مسأله سبب Shut off کردن رگلاتور گازی می شود. توصیه هایی درباره چگونگی وصل مجدد و قرار دادن رگلاتور گاز در مدار ابتدا پیش از هر اقدامی اطمینان حاصل فرمایید که تمامی شیرهای مصرف کنندگان نظیر خودتان و واحدهای دیگر و حتی همسایگان به دلیل مشترک بودن و استفاده دو منزل که به یک رگلاتور گاز متصل هستند قطع می باشد.
توجه نمایید که این امکان وجود دارد که برخی از ساکنین به شکل جداگانه از بخاری گاز سوز استفاده کنند و شما از آن اطلاع نداشته باشید. سوالات مهم رگلاتور و کنتور خانگی چرا انتخاب رگلاتور و کنتور خانگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؟ رگلاتور و کنتور خانگی یک ابزار ایمنی اساسی محسوب می گردد. وظیفه اصلی رگلاتور گاز چیست؟ وظیفه اصلی رگلاتور کاهش فشار ورودی از سمت مخزن یا خط لوله جریان گاز می باشد.