در حال حاظر برای “شیر رکسروت 4WEH32 ” ولتاژهای 24 ولت و 220 ولت برای مصارف در
محیط های صنعتی در کشور مورد استفاده قرار میگیرد . برای انتخاب سوکت شیر برقی باید
توجه داشت حالت معمول استفاده ار پورت DIN 43650 میباشد .
انواع شیر کنترل جهت
شیرهای کنترل جهت را در سه دسته تقسیم بندی می کنند که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک خواهیم پرداخت.
شیر 2/2
این دسته از شیرها را غالبا به منظور باز و بسته کردن بخشی از سیستم به کار می گیرند. شیرهای مذکور وظیفه قطع و وصل در مدار هیدرولیک را بر عهده دارند. شیرهای کنترل جهت 2/2 را با توجه به مکانیزم عملکرد آن ها در دو دسته تقسیم بندی می کنند. دسته اول شیرهای کنترل جهت NC هستند که آن ها را حالت عادی بسته می نامند. دسته دوم نیز شیرهای کنترل NO می باشند. این دسته از شیرها را تحت عنوان حالت عادی باز نیز می شناسند.
شیر 2/3
شیرهای کنترل جهت 2/3، دسته ای از شیرهای کنترل جهتی هستند که 3 دهانه و 2 وضعیت دارند. این دسته از شیرهای کنترل جهت را غالبا به منظور تحریک سیلندرهای یک طرفه و یا انتخاب حرکت میان دو عملگر مورد استفاده قرار می دهند.
شیر 3/4
متداول ترین و کاربردی ترین شیرهای کنترل جهتی که در سیستم های هیدرولیکی موجود در صنایع گوناگون به کار گرفته می شود، شیر کنترل جهت 3/4 می باشد. این دسته از شیرها خود به انواع متعدد و متنوع دیگری تقسیم بندی می شوند. شیر کنترل جهت 3/4 وسط بسته، شیر کنترل جهت 3/4 وسط باز، شیر کنترل جهت 3/4 T بسته و شیر کنترل جهت 3/4 وسط شناور از مهم ترین انواع این دسته از شیرها محسوب می شوند.
همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، عملکرد این دسته از شیرها به طور مستقیم به نیروی برق که آن را سلونوئید می نامند، بستگی دارد. ایجاد نیروهای استاتیکی و دینامیکی در اثر وجود فشار و جریان در شیر زمینه ای را فراهم ساخته است که امکان استفاده از شیرهای کنترل جهت مستقیم تنها تا سایز 10 میسر باشد. لازم به ذکر است که در این محدوده توانی 120 لیتر در دقیقه ای و فشار کاری 350 بار موجود می باشد. غالبا در چنین شرایطی استفاده از شیرهای کنترل جهت سلونوئیدی رایج می باشد.
حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که اگر صنایع نیازمند استفاده از شیرهای کنترل جهتی با سایز بزرگ تر باشند، باید چه کار کنند؟
در صورت نیاز به استفاده از شیرهای کنترل جهت دارای سایز بیشتر از 10، لازم است شیرهای کنترل جهت پیلوتی که آن ها را با نام شیرهای کنترل جهت الکتروهیدرولیکی می شناسند، به کار گرفته شوند.
یکی از کاربردی ترین ابزارهای مورد استفاده در صنایع گوناگون می باشد. در صورت عدم وجود این شیر بخش های مهمی از صنایع مختلف بلاتکلیف باقی خواهد ماند. شیرهای کنترل جهت برقی رکسروت ضمن دارا بودن توان بسیار بالا و قابل توجه، در طراحی های مختلفی نظیر 3/4 ، 2/4 و 2/3 موجود می باشند.
از دیگر ویژگی های مهم شیر برقی رکسروت (Rexroth) می توان به طراحی های مختلف اسپول شیر یا فرمان های گوناگون، امکان چرخش 90 درجه ای بوبین موجود در ساختار شیر، سلونوئید AC و DC پین تر با قابلیت جداسازی از شیر و سایز بندی 6 و 10 اشاره نمود.
لازم به ذکر است که سایز 6 سلونوئید ولو رکثروتابعادی 4/1 اینچی داشته، ماکزیمم فشار کاری آن 350 بار بوده و لیتراژ عبوری از آن 80 لیتر می باشد. این در حالی است که شیر برقی رکسروت سایز 10 دارای ماکزیمم فشار کاری 315 بار بوده و لیتراژ عبوری از آن 120 لیتر می باشد.
این نوع شیر ها به صورت مستقیم توسط نیروی برق (سلنوئید) کار می کنند. با توجه به نیرو های دینامیکی و استاتیکی که به خاطر وجود فشار و جریان در شیر به وجود می آیند، از شیر های کنترل جهت مستقیم فقط می توان تا سایز 10 استفاده نمود. این محدوده مربوط به توانی در حدود 120 لیتر در دقیقه با فشار کاری 350 بار می باشد. در این حالت اغلب از شیر های کنترل جهت مستقیم سلنوئیدی استفاده می شود. در صورت نیاز به شیر کنترل جهت با سایز بزرگتر از 10 باید از شیر های کنترل جهت پیلوتی (الکتروهیدرولیکی) استفاده نمود.
طراحی های متنوع شیر به صورت 3/2,4/2,4/3
توان بالای سلنوئید شیر
سلنوئید AC و DC پین تر (wet-pin) با قابلیت جدا شدن از شیر
قابلیت چرخش 90 درجه ای بوبین شیر
طراحی های متفاوت اسپول شیر (فرمان های متفاوت)
سایز بندی 6 (1/4 اینچ) و 10 (3/8 اینچ)
سایز 6 با ماکزیمم فشار کاری 350 بار و لیتراژ عبوری 80 لیتر
سایز 10 با ماکزیمم فشار کاری 315 بار و لیتراژ عبوری 120 لیتر