در ابتدای امر باید بدانیم که برای گیربکس خورشیدی اهمیتی ندارد که تولیدکننده توان که نام دقیق تر آن منبع توان است انرژی موجود را تبدیل به چه سوختی می کند. بخش مهم کار زمان انتقال است که در گیربکس خورشیدی SEW به خوبی به این بخش پرداخته شده است. حال منبع توان می توان موتورهای الکتریکی باشد و یا گازسوز و بنزینی. از طرفی توربین های بخار، کازی ، آبی و حتی بادی نیز در این لیست قرار می گیرد.
گیربکس خورشیدی که نام دیگر آن گیربکس سیاره ای است از سه جزء تشکیل شده است ، دنده خورشیدی، دنده هرزگرد و دنده رینگی. دنده خورشیدی به طور دقیق در رمزک این دستگاه قرار داشته و دنده هرزگرد بین دنده خورشیدی و دنده رینگی قرار می گیرد. این روند سبب می شود که تعداد دور و نسبت های آن مختلف اعلام شود.در این مدل از گیربکس ها به طور کلی دنده خورشیدی مهم ترین عضو محسوب می شود که در صورت کاهش دور می توان طبقات گیربکس را افزایش داد تا تبدیل ها بالاتر رود.
عموماً برای ورودی گیربکس خورشیدی از هالوشافت استفاده می شود. در نظر داشته باشید که ساختمان گیربکس خورشیدی SEW به صورتی طراحی شده است که میزان لقی آن بسیار ناچیز اعلام شده است.
مزایای گیربکس خورشیدی
به طور کلی تا صحبت از گیربکس خورشیدی می شود، گیربکس خورشیدی SEW مورد توجه قرار می گیرد و این موضوع به دلیل مزایای بسیار عالی گیربکس سیاره ای SEW است. یکی از مهمترین مزایای گیربکس خورشیدی سرویس و نگهداری آسان آن است که قطعاً با هزینه های مناسبی همراه است. در نظر داشته باشید که نگهداری ساده و آسان بخش مهمی بوده و گاهاً هزینه های بالای تعمیرات یک ایراد بزرگ برای این قطعات محسوب شده که خوشبختانه گیربکس سیاره ای SEW این مشکل را ندارد.
از دیگر مزایای گیربکس خورشیدی می توان به قابلیت گشتاور بالای آن اشاره کرد، در این محصولات از مکانیزم انتقال نیرو استفاده شده است که در بین طبقات مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهمترین مزایای موتورگیربکس سیاره ای SEW می توان به دور ورودی بالای آن اشاره کرد که تا ۳۵۰۰ دور در دقیقه را اعمال می نماید.
در نظر داشته باشید که راندمان این محصولات بسیار بالا اعلام شده است و گیربکس خورشیدی SEW راندمان بالای ۹۸ درصد را اعلام کرده است که به نوبه خود بسیار ارزشمند و شگفت انگیز می باشد. در خصوص الکتروگیربکس سیاره ای SEW کم حجم بودن گیربکس بسیار یاد شده است که به نوبه خود یک طراحی خاص و منحصربفردی داشته و همینطور اتلاف انرژی در الکتروگیربکس خورشیدی اس ای دبلیو نیز بسیار کم اعلام شده است. مصرف انرژی برق در گیربکس خورشیدی بسیار استاندارد بوده و هیچ نوع اتلاف انرژی گزارش نشده است.
کاربرد گیربکس خورشیدی
گیربکس های خورشیدی مصارف بسیار متنوعی دارند و به طور کلی در زمینه های صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از کاربردهای بسیار مهم گیربکس خورشیدی در زمینه حمل و نقل و باربری است که برای ماشین های سنگین بسیار پر مصرف بوده و سبب می شود که روند پروژه سریعتر پیش برود.
موضوع بعدی در زمینه ساخت و ساز و ساختمان سازی است که به نوبه خود یک انقلاب بزرگ در این زمینه محسوب شده است به خصوص گیربکس سیاره ای SEW که توانسته به نوبه خود در ساختمان سازی نقش یک آچار فرانسه همه کاره را ایفا نماید.
از گیربکس دنده خورشیدی SEW در صنایع مکانیک و همینطور صنایع غذایی استفاده می شود از طرفی این محصول در صنایع شیمیایی و پلاستیک نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته بسیار جالب در زمینه موتورگیربکس سیاره ای استفاده آن در صنعت جنگلداری و کشاورزی است که به نوبه خود توانسته نقش بسیار پر رنگی ایفا نماید.
انواع گیربکس خورشیدی
گیربکس خورشیدی SEW
یکی از مدل های بسیار باکیفیت از گیربکس خورشیدی SEW سری P است که به نوعی گشتاور بالای آن همه افراد را شگفت زده کرده است.
این گزینه برای سیستم هایی که نیاز به فضای کاری محدود داشته و میزان گشتاور مورد نیاز آنها بسیار زیاد است گزینه بسیار عالی محسوب می شود.
طراحی موتورگیربکس خورشیدی SEW سری P بسیار کوچک و کارآمد است و توان انجام فعالیت های سنگین و بزرگ را دارد.
در این مدل نیازی به اتصال از طریق کوپلینگ و همینطور فلنج نیست و موتور به سادگی بر روی گیربکس سوار است. گشتاور موتورگیربکس خورشیدی SEW بین محدود ۲۵۰۰۰ الی ۶۵۱۰۰۰ نیوتون متر اعلام شده است. این دستگاه می توان تبدیل بین ۱۰۰ الی ۴۰۰۰ را شامل شود.
دامنه عملیاتی موتورگیربکس خورشیدی SEW بسیار بالا بوده و عمر بالایی برای این محصول اعلام شده است. از دیگر ویژگی های مهم موتورگیربکس خورشیدی SEW قابلیت اطمینان بالای آن برای عملیات سنگین بوده و در سنگ شکن ها به سادگی مورد استفاده قرار می گیرد.
گیربکس خورشیدی رجینا
با توجه به اینکه در این بخش انواع موتورگیربکس سیاره ای را بررسی می کنیم سعی نمودیم برندهای دیگر را نیز مورد بررسی قرار دهید. موتورگیربکس سیاره ای رجینا به طور کلی دارای دامنه ای مشخص در نسبت های تبدیل بوده و میزان گشتاور آن در حدود ۴.۳ میلیون نیوتون اعلام شده است. این محصول در دو شکل نر و ماده عرضه می شود.
گیربکس خورشیدی BONFIGLIOLI
این محصول به طور کلی توانسته سی درصد از کاربران را به خود اختصاص دهد و موتورگیربکس سیاره ای در این برند در ۱۸ سایز متنوع تولید می شود که البته هر یک دارای کاربرد مشخصی هستند
گیربکس حلزونی چیست؟
یکی از ارزان ترین و پر استفاده ترین انواع گیربکس گیربکس حلزونی یا گیربکس مکعبی می باشد. که در دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی سبک کاربرد دارد، در گیربکس حلزونی کار انتقال نیرو توسط دو چرخ دنده انجام می گیرد. موتور گیربکس حلزونی یا الکتروگیربکس حلزونی در اصل گیربکس کوپله شده با موتور می باشد که به در خواست مشتری با الکتروموتور مورد نیاز ارائه خواهد شد.
گیربکس حلزونی یکی از انواع پر کاربرد گیربکس های صنعتی گیربکس حلزونی می باشد.
این نوع مدل گیربکس در بازار با نام گیربکس 90 درجه هم معرفی می شود و گیربکس های مکعبی از نوع گیربکس های دو دنده هستند.
قطعات اصلی تشکیل دهنده ی این گیربکس یک ماردون و یک چرخ دنده است که جنس آن ها به طور معمول از فولاد یا برنج می باشد.
از دیگر اجزای آن شافت ، بلبرینگ و یک هاب کروی شکل می باشد.
مکانیسم کارو انتقال قدرت در گیربکس های حلزونی به وسیله درگیری محور و چرخ دنده ی حلزونی با یکدیگر صورت می گیرد.
طراحی این گیربکس و تنوع آن در نحوه نصب باعث فراوانی استفاده آن در کاربری های گوناگون شده است.
در گیربکس های 90 درجه به علت ساختار و زاویه خروجی آنها به دلیل متعامد بودن دارای کاربری های فراوانی است و به خاطر عملکرد نرم در سیستم های گیربکس میکسر و گیربکس بالابر و همچنین آسانسورها که نیاز به ایجاد گشتاور و راه اندازی نرم است ، استفاده زیادی دارند .
همه ی گیربکس های نام برده را بنا به درخواست مشتری می توان به صورت گیربکس تک یا کوپله شده با موتور که همان موتور گیربکس یا الکتروگیربکس می باشد، معرفی نمود. در زیر به تعدادی از بهترین گیربکس های موجود در بازار ایران اشاره می کنیم. لطفا برای دریافت لیست قیمت گیربکس حلزونی با کارشناسان فروش شرکت تماس حاصل فرمایید.
مشخصات فنی گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی به خاطر شباهت ظاهری اش به حلزون به این نام شناخته می شود. البته مدل های دیگری با شکل ظاهری مکعبی نیز ارائه شده است. گیربکس حلزونی از یک محور و یک چرخ دنده برنزی یا آلومنیومی حلزونی شکل با توانایی بالا، برای استحکام و پایداری در شرایط سخت تولید می شود. گیربکس حلزونی از یک هاب کروی، شافت و بلبرینگ تشکیل شده است و امکان متصل بودن مستقیم شافت به الکتروموتور وجود دارد. به طور معمول جنس بدنه این گیربکس ها از چدن یا آلومینیوم می باشد و در برابر لرزش و تکان های دستگاه مقاومت بالایی دارد.
ورودی گیربکس دنده ماردون فولادی است که با دنده خروجی برنجی در تماس است و همزمان با کاهش دور، وظیفه تغییر 90 درجه ای زاویه خروجی را نیز بر عهده دارد. این ویژگی گیربکس حلزونی مناسب برای نصب بر روی مخازن میکسر است. میکسرهای کوچک یکی از عالی ترین گزینه طراحان می باشد.
نسبت تبدیل در گیربکس حلزونی از 4. 6 تا 200 برطبق نیاز قابل عرضه می باشد.
جنس دنده برنجی گیربکس حلزونی به علت ترکیب آلیاژ فسفر و برنز باعث سختی، محکم بودن و مقاومت دربرابر سایش می گردد و عمر دنده برنجی را طولانی می کند چون که در کل دنده فدا شونده می باشند ، ماردون فولادی که در ورودی گیربکس حلزونی قراردارد و از یک سمت به نیروی محرکه که معمولا الکتروموتور است وصل می باشد از آلیاژ فولاد سخت کاری شده، ساخته شده که جهت کاهش صدا سنگ خورده است ساخته می شود، در قسمت بیرونی گیربکس ما دو نوع پوسته برای نگهداری دنده ها در داخل خود و نصب بر روی دستگاه داریم که در اکثر موارد از پوسته آلومینیوم استفاده می شود و در سایزهای بزرگتر که بیشتر از 500 نیوتن گشتاور را تحمل می کنند، از پوسته چدنی که تحمل بیشتری نسب به پوسته آلومینیومی را دارند استفاده می کنیم، گشتاور قابل تحمل در گیربکس حلزونی به طور معمول حداکثر تا 4000 نیوتن متر است.
زاویه میان دنده های برنجی و فولادی در گیربکس حلزونی به شکلی است که در نسبت تبدیل 1:30 به بالا باعث حرکت خروجی گیربکس بدون حرکت دادن ورودی گیربکس انجام نمی باشد، که این توانایی عدم برگشت پذیری گیربکس حلزونی نامیده می شود. این ویژگی امکان استفاده از گیربکس حلزونی را در بالابرهای آسانسور، کانوایرها و بخش هایی از صنعت که عدم برگشت پذیری یک مزیت به حساب می آید را فراهم کرده است.
انواع گیربکس حلزونی بر اساس ظاهر
برند بونفیلیولی (BONFIGLIOLI) و برند موتوواریو (MOTOVARIO) ایتالیا برترین برند های طراحی گیربکس حلزونی در دنیا هستند. بیشتر کمپانی های تولید کننده این نوع گیربکس به استاندارد های طراحی شده توسط این دو شرکت تکیه زدند و گیربکس های خود را بر اساس شکل دایروی (بونفیلیولی) و شکل کتابی یا مکعبی (موتوواریو) به بازار ارائه می کنند. گیربکس در کشور ما نیز برند های داخلی همچون سهند و رهنما ارائه کننده این نوع گیربکس با کیفیت خوبی هستند. گیربکس با شکل دایروی در تیپ 86 و گیربکس چینی با شکلی شبیه به موتوواریو پر تیراژ ترین و پر فروش ترین نوع از گیربکس های حلزونی در ایران هستند.
انواع گیربکس حلزونی بر اساس شافت ورودی و خروجی
- گیربکس حلزونی سری VF: این سری از گیربکس که با اسم گیربکس دستی (جعبه دنده دستی) یا گیربکس کوچک نیز معروف هستند در قسمت ورودی خود (اتصال به موتور) دارای شافت می باشد. نوع جعبه دنده به دو شکل قابل به حرکت در آمدن است. حالت اوّل استفاده از هندویل (Hand wheel) و نیروی دست انسان برای به حرکت درآوردن گیربکس استفاده می شود. جعبه دنده دستی به خاطرسرعت کمی که دارد دارای دقت زیاد، اصطکاک کم و صدای کم می باشد. از معایب آن می توان گشتاور کم به دلیل قوای انسانی آن دانست. گیربکس حلزونی دستی را می توان در بتونیر دید. نوع دیگر گیربکس حلزونی سری VF از نیروی الکتروموتور استفاده می برد. این نوع گیربکس ها به شکل غیر مستقیم و با کمک از کلاچ، کوپلینگ، تسمه پولی و غیره می تواند به الکتروموتور وصل شود.
- گیربکس حلزونی سری MVF: این سری از گیربکس در ورودی خود دارای هالو شافت و فلنج اتصال است که این خصلت سبب اتصال راحت تر به الکتروموتور می شود. این مدل گیربکس در تنور نانوایی، ماشن آلات کشاورزی، بالابر و غیره استفاده دارد.
- گیربکس حلزونی سری FC: گیرکس حلزونی با ورودی شافت و خروجی دارای فلنج است.
- گیربکس ترکیب VF و FC: جعبه دنده ای دارای شافت ورودی و فلنج خروجی که خواص هر دو دسته را داراست. جنس بدنه این نوع گیربکس بنا به تحمل تنش از آلومنیوم یا چدن ساخته می شود.
- گیربکس ترکیب MVF و FC: این گیربکس دارای ورودی و خروجی هالو می باشد که این خصلت سبب نصب ساده آن شده است. این گیربکس درمدل و نوع متفاوتی ارائه می شود و جنس بدنه ای از چدن دارد. استفاده آن درصنایعی مثل نیروگاه، صنایع دریایی، کشاورزی و غیره مورد مصرف قرار می گیرد.
تایم عوض کردن گیربکس حلزونی
همگی اجزاء و قسمت هایی که با کمک انسان ساخته و تهیه می شود عمر کمی دارد.. در این میان گیربکس های حلزونی هم از این قانون جدا نیستند. شرایط نگهداری و گزینش درست می تواند پارامتر های مهمی برای طولانی تر کردن مدت زمان مصرف کنند.
علائم هشدار دهنده زمان تعویض
- تیز شدگی: همان گونه که قبلا گفته شد گیربکس حلزونی خاصیت عدم بازگشت پذیری در گشتاور بالا را دارمی باشد. با گذشت زمان و به علت فشار زیادی که به زاویه های بخش پایانی چرخدنده وارد می شود سطح تماس کمتر شده و گیربکس نمی تواند به مانند گذشته فشار را تحمل کند. این مورد را می شود در بالابر مشاهده کرد هنگام توقف در طبقات متوجه عدم سکون کامل و یا حرکت شده و آهسته به سمت پایین می شویم. در این موارد دیده شده است که گیربکس همچنان در بار های کمتر از بار نامی خود ویژگی عدم بازگشت پذیری را دارد اما برای پیشگیری از چالش های موجود بهتر است عوض شود.
- رد کردن: هر گاه از مرحله تیز شدگی عبور کنیم اصطلاحا کلمه رد کردن را بکار می بریم ودر این مرحله دیگر گیربکس توان تحمل هیچ نوع بار در هنگام ایست را ندارد و باید سریعاعوض شود.
کاربرد گیربکس حلزونی
- گیربکس حلزونی صنایع کاشی
- گیربکس حلزونی میکسرهای بشکه ای
- گیربکس حلزونی وزنده ها
- گیربکس حلزونی کمپرسورها
- گیربکس حلزونی دستگاه جابجایی
- گیربکس حلزونی نوار نقاله
- گیربکس حلزونی صنایع سرامیک
- گیربکس حلزونی بالابرها
- گیربکس حلزونی کانوایرهای کوچک
- گیربکس حلزونی نوار نقاله ها
- گیربکس حلزونی آسیاب های کوچک
- گیربکس حلزونی سیستم های انتقال مواد
- گیربکس حلزونی دیزل ژنراتورها
- پمپ های حلزونی سیلندری
- گیربکس حلزونی ماشین های بلوک زنی
- گیربکس حلزونی ماشین آجر زنی
- گیربکس حلزونی هواکش ها
- گیربکس حلزونی خورد کن ها
- گیربکس حلزونی ماشین غربال گری
- گیربکس حلزونی میکسرهای بتن
- گیربکس حلزونی ماشین آلات بسته بندی
- گیربکس حلزونی شیشه پر کنی
- گیربکس حلزونی لرزاننده (Shaker)
- گیربکس حلزونی کوره های صنعتی
- گیربکس حلزونی کانوایر
- گیربکس حلزونی صنایع غذایی
- گیربکس حلزونی دستگاه نانوایی