این شیرها بیشتر در مکان هایی استفاده می شوند که بخواهند جریان سیال را به طور کامل بسته یا باز نمایند . از خواص این شیرها کم بودن افت فشار در طول آن می باشد به همین علت در سر راه لوله های طویل از این شیرها استفاده می شود . زمانی که کشو یا بند آور کاملا به بالا هدایت شده و از خط جریان سیال خارج گردیده و بنابراین هیچ مقاومتی در مقابل عبور جریان ندارد اما اگر کشو به پایین ترین محل خود هدایت شده باشد در نتیجه سیال به دلیل تغییر مسیر و تصادم با کشو ایجاد تلاطم و افت فشار می نماید . در لوله کشی ها اکثرا لوله و شیر به هم پیوسته اند اما به طور کلی اتصال شیر و لوله توسط فلنچ و مهره و پیچ انجام شده و جهت جلوگیری از نشتی بین لوله فلنج شیر لایی آب بندی قرار داده می شود .
ساختمان ساقه :
ساقه میله باریک و بلندی است که از یک طرف به فلکه دست و ازطرف دیگر به کشویی متصل می باشد ساقه متصل به کشوی شیر از جعبه ای به نام عبور می کند .
دو نوع شیر کشویی در بازار یافت می شود:
1) نوع اول که به نام موازی معروف است بر اساس استفاده از یک دیسک تخت دروازه ای که در بین دو نشیمنگاه موازی قرار گرفته تشکیل شده است. این ولوها همچنین دارای یک لبه تیزی در قسمت پایین خود می باشند که این لبه تیز برای برش واز بین بردن ذرات جامد ورودی به ولو می باشد. فایده مهم این نوع ولوها این است که این ولوها علاوه بر بکار رفتن جهت valve seatهای نامتقارن ، می توانند برای valve seatهای زاویه ای نیز استفاده شوند.
2) نوع دیگر شیر کشویی گوه ای می باشد. دراین نوع از ولوها از دو seatمورب ویک gateمورب استفاده می گردد. همان طور که می دانیم ساقه کشو را پایین و بالا می برد و بدین ترتیب مقدار باز و بسته کردن شیر را کنترل می کند . فراموش نکنیم که در شیر کشویی جهت حرکت سیال کاملا مستقیم بوده و در صورتی که شیر کاملا باز باشد کشو از مسیر جریان خارج شده و افت فاشر به حداقل می رسد همچنین تلاطم جریان بسیار کم است.