شیر on/off: جهت باز و بسته کردن هوای ورودی و خروجی (MS-EE, MS-EM1, MS-EM)
رگولاتور( regulators): تنظیم فشار سیستم، حذف نویز و گرد و غبار (MS-LR)
فیلتر (Filter): تعبیه شده در قسمت پایین رگولاتور جهت حذف آلاینده ها (MS-LFR)
شیر استارت نرم : جلوگیری از فشار ناگهانی به سیستم( MS-SV، MS-DL)
روغن زن: جهت بهبود حرکت یکنواخت اجزای پنوماتیکی (MS-LOE)
خشک کن: جهت از بین بردن رطوبت موجود در سیستم (MS-LWS)
در سیستم پنوماتیکی، هوا پس از خنک شدن توسط سیستم حرارتی یا شیمیایی وارد دستگاهی به نام واحد مراقبت می شود. واحد مراقبت معمولا از سه قسمت تشکیل شده است.
قسمت اول واحد مراقبت، فیلتر است که رطوبت باقی مانده و ناخالصی های هوا را جدا می سازد زیرا آلودگی ها در سیستم پنوماتیک منجر به آسیب قطعات می شود.
قسمت دوم واحد مراقبت رگولاتور یا تنظیم کننده فشار هوا است که فشار هوا توسط سیستم مکانیکی درون آن در حد مورد نیاز سیستم نگهداری می شود و با پیچی که تعبیه شده فشار مورد نیاز تنظیم می گردد. همچنین روی بدنه آن گیج (عقربه) جهت نشان دادن فشار وجود دارد.
قسمت سوم واحد مراقبت روغن زن آن می باشد. باتوجه به اینکه هوا پس از عبور از فیلتر و رگولاتور خشک می شود و چون المان های پنوماتیک دارای واشر ها و قطعات لاستیکی هستند هوای خشک باعث آسیب و از بین رفتن این قطعات لاستیکی می شود. به همین دلیل وجود این بخش برای دستگاه بسیار ضروری است. برای تنظیم مقدار روغن تزریقی به هوای عبوری می توان از پیچ تنظیم که بر روی آن تعبیه شده استفاده کرد.
واحد مراقبت پنوماتیک یکی از تجهیزات مهم در این صنعت است که هدف از ساخت آن، فراهم نمودن هوای خالص و فشرده برای سیستم پنوماتیک می باشد. این واحد یکی از اجزای اصلی پنوماتیک است و محل قرارگیری آن در میانه خط تغذیه هوای فشرده می باشد.
دستگاه های صنعتی که دارای واحد مراقبت پنوماتیک هستند، عمر زیادی دارند و کمتر دچار اشکال می شوند. در سیستم های اتوماتیک صنعتی، تجهیزات پنوماتیکی نقش مهمی ایفا می کنند. با کمی دقت در این دستگاه های می توانید انواع سیلندرهای پنوماتیک را مشاهده نمایید که برای راه اندازی بسیاری از آن ها، بهترین منبع انرژی هوای فشرده است. البته خلوص این هوای فشرده باید به اندازه ای باشد که درون آن اثری از قطرات آب و ذرات معلق دیده نشود تا راندمان دستگاه ها به حداکثر خود برسد. به همین دلیل از واحد مراقبت پنوماتیک استفاده می گردد.
وظایف واحد مراقبت پنوماتیک:
واحد مراقبت پنوماتیک (Pneumatic Control Unit) یا واحد مراقبت هوا، به عنوان یک بخش مهم در سیستمهای پنوماتیک عمل میکند و وظایف متعددی دارد. این واحد معمولاً شامل فیلتر، رگولاتور و روغنکاریکننده است و به منظور تضمین عملکرد بهینه و محافظت از تجهیزات پنوماتیک طراحی شده است. وظایف اصلی واحد مراقبت پنوماتیک به شرح زیر است:
1. فیلتر کردن هوا:
- فیلترها وظیفه تصفیه و حذف ذرات معلق، روغن و رطوبت از هوای فشرده را دارند. این امر به جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات پنوماتیک و تضمین عملکرد صحیح آنها کمک میکند.
2. تنظیم فشار:
- رگولاتور فشار هوا، فشار ورودی را به سطح مورد نیاز برای عملکرد تجهیزات تنظیم میکند. این کار کمک میکند تا فشار هوا در حد مناسب برای عملکرد بهینه سیستم حفظ شود.
3. روغنکاری:
- واحد روغنکاریکننده، به تجهیزات پنوماتیک روغن میزند تا موجب کاهش سایش و افزایش عمر مفید آنها شود. این روغنکاری میتواند به صورت دستی یا اتوماتیک انجام شود.
4. کاهش رطوبت:
- تجهیزات پنوماتیک حساس به رطوبت هستند. واحد مراقبت معمولاً به گونهای طراحی شده است که رطوبت موجود در هوا را کاهش دهد تا از ایجاد خوردگی و آسیب به قطعات جلوگیری کند.
5. پیشگیری از نشت:
- با کنترل صحیح فشار و فیلتر کردن هوا، واحد مراقبت میتواند از نشتیها جلوگیری کند که این امر به کاهش هدررفت انرژی و هزینهها کمک میکند.
6. سریسازی جریان:
- برخی از واحدهای مراقبت پنوماتیک بهصورت چندگانه طراحی میشوند که امکان توزیع هوای فشرده به چندین دستگاه یا بخشها را فراهم میآورد.
7. نشانگر وضعیت:
- بسیاری از واحدهای مراقبت پنوماتیک دارای نشانگرهایی هستند که نشاندهنده فشار و وضعیت روغن موفقیتآمیز (یا نیاز به تعویض) میباشند.
نکات اضافی:
- استفاده از واحد مراقبت مناسب میتواند به افزایش کارایی و کاهش هزینههای نگهداری سیستمهای پنوماتیک کمک کند.
- انتخاب واحد مراقبت پنوماتیک باید بر اساس نیازهای خاص سیستم و تجهیزات مربوطه انجام شود.
مجموعه یهیدرولیک پنوماتیک پارت 40330485 021ارائه دهنده بهترین محصولات و خدمات می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.
نظرات کاربران در مورد محصول نمایندگی واحد مراقبت فستو
ارسال درخواست برای فروشنده نمایندگی واحد مراقبت فستو