سولفات پتاسیم به انگلیسی: (Potassium sulfate) با فرمول شیمیایی K2SO4 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۲۴۵۰۷ است. که جرم مولی آن ۱۷۴٫۲۵۹ g/mol میباشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد سفید است. مدیران محترم صنعتی لطفا پیش از انعقاد هرگونه قرارداد طراحی ، تامین تجهیزات و اجرای پروژه های نفت، گاز ، پتروشیمی، نیروگاهی و صنایع پائین دستی پتروشیمی با متخصصین مجرب شرکت فناوران ایران پژوهش مشاورده نمایید ، تا ضمن اشنایی با توانمندی ها و آگاهی از پروژه ای قبلی موفق اجرا شده ، براوردهای هزینه رقابت پذیر ما را نیز در پروژه های خود در نظر بگیرید : ۸۸۵۴۱۷۸۶ ۰۲۱
مورد اصلی استفاده پتاسیم سولفات در ساخت کود های شیمیایی می باشد. این کود شیمیایی بدلیل دارا بودن پتاس در افزایش تولید ،بهبود مقاومت گیاهان در برابرتنشهای محیطی نظیر خشکی، سرما ، شوری و نیز کاهش بیماری ها و آفات ، باعث بهبودکیفیت محصول و افزایش خاصیت انبارداری آن می گردد. این کود شیمیایی کاملا در آب محلول بوده ، کمبود پتاسیم را جبران نموده و بدلیل وجود سولفات باعث کاهش PH در خاکهای قلیایی می گردد. همچنین این کودشیمیایی باعث حلالیت ریزمغذی های موجود در خاک و جذب آنها توسط گیاهان می گردد. پتاسیم سولفات به روش های مختلفی تولید می شود: • واکنش لنگبینیت (پتاسیم منیزیم سولفات) با KCl منجر به تولید پتاسیم سولفات و منیزیم کلرید می شود. • واکنش KCl با بوکیت (Na2CO3.Na2SO4) گلسریت را تشکیل می دهد که با شورابه KCL واکنش داده و K2SO4 به صورت فاز جامد تشکیل می گردد. K2SO4 با فیلتراسیون بازیافت می گردد. • با تبخیر خورشیدی شورابه ها کنسانتره پتاس بدست می آید که طی فرایند های مختلف پتاسیم سولفات از آن ها استخراج می گردد. • کلرید پتاسیم و اسید سولفوریک واکنش داده که در نتیجه پتاسیم سولفات و اسید کلریدریک تولید می شود. واکنش اسید سولفوریک با پتاسیم کلرید در دو مرحله اتفاق می افتد.
واکنش مرحله اول گرمازا بوده و در دمای نسبتا پایین پیشرفت می نماید. واکنش مرحله دوم گرماگیر بوده و باید در دمای بالاتر (700- 600 درجه سانتیگراد)انجام شود. این پروسه مانهایم نام داشته گسترده ترین روش تولید پتاسیم سولفات می باشد. پتاسیم سولفات حاوی K% 2/44-5/41 است و حلالیت آن از ml H2O100/ g 1/24 – 9/6 در 0 و 100 درجه سانتیگراد متغیر است. پتاسیم سولفات یک نمک خنثی است. پتاسیم سولفات یک منبع بسیار عالی برای تأمین S مورد نیاز گیاه می باشد. مقدار S موجود در ترکیبات با گرید کود معمولا -17 می باشد. شواهد زیادی در خاک های متفاوت و تحت شرایط کشت مختلف، مؤثر بودن این ترکیب را در تأمین S ثابت نموده اند. علاوه بر این تحت شرایط زیر، پتاسیم سولفات جهت تأمین K و S گیاه ارجح می باشد: بعضی محصولات نسبت به کلراین موجود در KCl حساس می باشند. تنباکو قابل توجه ترین مثال برای این مورد می باشد. کلراین باعث سوختن برگ های این گیاه می شود. کودهای مورد استفاده برای تنباکو عموما با پتاسیم سولفات فرموله می شوند. سیب زمینی مثال دیگری از این مورد می باشد که به نظر می رسد نسبت به حضور کلراین حساس است اگر چه این مشاهدات خیلی قطعی نیستند. بعضی آزمایشات میدانی نشان می دهند که سیب زمینی هایی که با پتاسیم سولفات کوددهی می شوند نسبت به ان هایی که با KCl کوددهی می شوند دارای دانسیته بیشتری هستند. محصولات کشاورزی که نسبت به نمک حساس هستند و صدمه می بینند اغلب با پتاسیم سولفات تغذیه می شوند بویژه زمانی که کود در یک باند و نزدیک به دانه های جوانه زده تجمع می یابد. بعضی سبزیجات مثل گوجه فرنگی که معمولا به مقدار زیادی کود مصرف می نمایند, معمولا قسمتی از کود پتاسه مورد نیاز آن ها با استفاده از پتاسیم سولفات تأمین می گردد.
نظرات کاربران در مورد محصول طراحی و اجرای واحد سولفات پتاسیم
ارسال درخواست برای فروشنده طراحی و اجرای واحد سولفات پتاسیم